facebook_pixel
Äntligen! Farming Simulator får e-sport-liga med 250 000 euro i potten

Äntligen! Farming Simulator får e-sport-liga med 250 000 euro i potten

Det är skoj att skoja om Farming Simulator, men faktum är att serien är välgjord och underhållande i dess egen rätt. Fråga bara redaktionens farmar-fan nummer ett Mats Nylund, som spelat den här serien i tusentals timmar och delade ut betyget 83 procent till fjolårets nytillskott Farming Simulator 2019!

Och nu har det äntligen hänt, det som så många av oss hoppats på: under gårdagen introducerade utvecklarna Giant Software Farming Simulator League, en e-sport-liga bestående av tio turneringar över hela Europa, med sammanlagt 250 000 euro i prispotten. Rent tekniskt drog e-sport-satsningen igång redan i fjol, men med denna andra säsong kommer Giants Software “dyka djupare” och genomföra “omfattande förändringar”, bland annat i form av ett nytt 3v3-läge där deltagarna kommer göra upp om “vem som är bäst på fältet”.

De exakta detaljerna avslöjas senare, men jag får intrycket att läget kommer inkludera en rad olika övningar, där de verkligt mångsidiga Farming Simulator-spelarna kommer få en chans att skina. Här är ett exempel på fjolårets e-sportande i Farming Simulator, som främst kretsade kring höbalshantering med stora, fräcka traktorer.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar