facebook_pixel
Ännu en finanschef har lämnat Activision Blizzard

Ännu en finanschef har lämnat Activision Blizzard

Något stort är på gång hos Activision Blizzard. Så sent som i onsdags skrev vi om att man hade sparkat finanschefen Spencer Neumann (sannolikt en sanning med modifikation, eftersom Neumann omedelbart gick vidare till samma jobb hos Netflix) och nu har ytterligare en högt uppsatt chef gått vidare.

Närmare bestämt rör det sig om Amrita Ahuja, finanschef för Blizzard-armen av Activision Blizzard, som även försökt skära ner på Blizzards utgifter betänkligt det senaste året. Hur inblandad Ahuja varit i Career Crossroads-initiativet (som går ut på att Blizzard betalar avgångssummor till de som frivilligt lämnar sina jobb) vet vi inte riktigt, men eftersom det redan pågått en längre tid så kan vi nog anta att svaret är “en hel del”.

Amrita Ahuja har också, precis som Spencer Neumann, omedelbart gått vidare till ett nytt företag, närmare bestämt Twitter-medgrundaren Jack Dorseys mobilbetalningsföretag Square. Vi ska inte heller glömma att Blizzard-grundaren Mike Morhaime slutade som Blizzards styrelseordförande så sent som i oktober, så att påstå att studion knakar i fogarna känns som en rejäl underdrift. Vi följer händelseförloppet med stort intresse.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar