facebook_pixel
American McGee jobbar på ett nytt Alice-spel

American McGee jobbar på ett nytt Alice-spel

Turerna kring American McGee och hans Alice-serie har varit många. Sommaren 2017 var speldesignern arg och bad fansen “sluta fråga” honom om Alice 3, innan han samma höst började jobba på en ny pitch till Electronic Arts kallad för Alice: Asylum. Och nu verkar det som att spelet äntligen är på väg att bli av!

På American McGees hemsida kan vi nämligen läsa att “American jobbar hårt med design, art och story” för just Alice: Asylum, en prequel till originalspelet från 2000 där Alice försöker acceptera att hon förlorat sin familj.

Emedan dessa nyheter är goda (American McGee har även delat med sig av planer för en ny utvecklingsstudio i Thailand, som eventuellt också kommer fungera som en “semesterdestination” för Alice-fans) så låter det ändå inte som att projektet kommit igång på allvar ännu, då American McGee fortfarande vill bevisa intresset för Alice 3 genom att få folk att anmäla sig till en sändlista, och donera pengar via Patreon.

Så vem vet om Alice: Asylum någonsin blir klart, men American McGee har uppenbarligen återfunnit sin skapariver i alla fall! Här är en arkiverad livestream från gårdagen där American pratar om sitt spel.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar