facebook_pixel
Activisions nya finanschef får 15 miljoner dollar i bonus som tack för att han tog jobbet

Activisions nya finanschef får 15 miljoner dollar i bonus som tack för att han tog jobbet

“Vad är Activision?” är sannolikt en fråga vi kommer ställa oss många gånger i år. Man har inte bara genomgått en skilsmässa med Bungie och Destiny, man har dessutom sparkat två finanschefer (både för Activision och Blizzard!) samtidigt som Blizzard aktivt uppmuntrar anställda att säga upp sig.

Någon akut pengabrist tycks det dock inte finnas riktigt ännu; Bloomberg rapporterar nämligen att Activisions nya finanschef Dennis Durkin (som efterträdde Spencer Neumann, efter att han sparkats då det framgick att han eftersökte motsvarande position hos Netflix) kommer motta hela 15 miljoner dollar i bonusar (11,3 miljoner i aktier, 3,75 miljoner i rena pengar) som tack för att han tog jobbet. Lägg till en årslön på 900 000 dollar och ytterligare 1,35 miljoner i potentiella målbonusar, och Durkin har nog sitt på det torra under ett bra tag framöver.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar