facebook_pixel
Activision Blizzard har sparkat finanschefen Spencer Neumann

Activision Blizzard har sparkat finanschefen Spencer Neumann

Blizzard går inte som tåget just nu. För några veckor sedan ställde man in världsmästerskapen för Heroes of the Storm och flyttade över stora delar av teamet till nya projekt, samtidigt som man försöker skära ner support-teamens storlek dramatiskt genom att betala de anställda för att lämna Blizzard.

Blizzard ägs som bekant av Activision (som haft sina egna problem med Halo-utvecklarna Bungies underpresterande onlineskjutare Destiny 2) och nu har Activision sparkat dess finanschef (CFO, chief financial officer) Spencer Neumann på grund av en “ospecificerad anledning”. Han kommer istället börja jobba på samma position hos streaminggiganten Netflix, och hos Activision upptas Neumanns gamla roll av företagets tidigare finanschef Dennis Durkin, som den senaste tiden jobbat som chief corporate officer.

Som ett resultat av detta händelseförlopp har Activision Blizzards aktievärde sjunkit, men företaget poängterar gärna att det såg god tillväxt under Dennis Durkins senaste stint som finanschef.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar