facebook_pixel
A Plague Tale: Innocence släpps den 14 maj, kolla in ny utvecklardagbok!

A Plague Tale: Innocence släpps den 14 maj, kolla in ny utvecklardagbok!

2017 avtäcktes A Plague Tale: Innoncence, det nya spelet av franska studion Asobo. Om du inte hört namnet tidigare är det inte så konstigt då studion främst är känd för sandlåderacern Fuel från 2009, och under de senaste tio åren agerat supportstudio för titlar som The Crew, Recore och Quantum Break.

Nu är man dock tillbaka med ett högintressant spel i egen regi, tillsammans med den likaledes franska utgivaren Focus Home Interactive. A Plague Tale: Innoncence släpps nu i vår, den 14 maj, och utspelas år 1349 i det pestplågade Frankrike. I huvudrollerna hittar vi Amicia och hennes yngre bror Hugo, och tillsammans måste de fly från inkvisitionen och undvika horder av råttor genom användandet av eld och ljus. Unikt koncept, onekligen!

Nedan kan du också se den första episoden av en ny webbserie, där Asobo berättar mer om sitt spel. Personligen får jag rejäla Brother: A Tale of Two Sons-vibbar baserat på syskon- och co-op-temat, tillsammans med de medeltida miljöerna. En intressant detalj är ett barnens röster görs av faktiska barn, och under spelets gång kommer Amicia och Hugo också möta andra utsatta barn som hjälper dem framåt på olika sätt.

Här är den nya utvecklardagboken för A Plague Tale: Innocence.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar