facebook_pixel
2,5 mijoner har spelat Resident Evil 2-demon, endast 26 procent har slutfört den

2,5 mijoner har spelat Resident Evil 2-demon, endast 26 procent har slutfört den

Nu på fredag lanseras Resident Evil 2, en remake av 1998 års skräckklassiker, och förrförra veckan släpptes en spelbar demo där spelarna hade exakt 30 minuter på sig att nå smakprovets slutpunkt. En rätt generös tidsgräns i mitt tycke, men tydligen är jag i den överväldigande minoriteten.

På spelets officiella hemsida kan vi nämligen läsa att hela 2 445 378 spelare (åtminstone, eftersom man måste godkänna RE Play för att räknas bland statistiken) provat på Resident Evil 2-demon, men att endast 26 procent av dem har nått slutet. Detta betyder att hela 74 procent av spelarna stötte på tidsgränsen (inkusive PCG-överhuvudet Tveskägg, under hans Twitch-stream tidigare idag!) vilket vi kan ta som ett säkert tecken på att majoriteten gillar att ta det försiktigt i skräckspel, även fast de är medvetna om att klockan långsamt räknar ner mot undergången. Eller så bryr de sig inte bara om att stressa, eftersom det trots allt bara handlar om en demo.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar