facebook_pixel
Valve teasade Portal 3, men säger att det bara var “ett påskägg”

Valve teasade Portal 3, men säger att det bara var “ett påskägg”

Ni vet hur är i spel när man plötsligt hittat en hemlig stig, och börjar fantisera om vilka fantastiska saker man kommer att upptäcka? Men när det visar sig att det bara rör sig om ytterligare en kaffetermos vet besvikelsen inga gränser, ungefär som nu då Valve lyckats krossa våra drömmar ännu en gång.

I det nya battle royale-läget Danger Zone till Counter-Strike: Global Offensive (som gick free to play förr veckan, till spelarnas omåttliga vrede?) har nämligen synnerligen intressanta ledtrådar för ett eventuellt Portal 3 uppenbarat sig, i form av ett kryptiskt meddelande bestående av siffor och ord som redan knäckts (bekanta dig med Reddit-användaren GetSomeGyros metod här) och översatts till meningen “I’m making a note here: HUGE SUCCESS” (som en självklar anspelning till avslutningslåten för det ursprungliga Portal). Meddelandet hittades dessutom i ett igenbommat rum betecknat med siffran tre, vilket givetvis fick världens spelare att hoppas på att Portal 3 äntligen kan vara på gång.

Det officiella CS: GO-kontot på Twitter har dock redan hällt kallt vatten över spekulationerna genom att “gratulera alla som hittade vårt Portal-påskägg på dz_blacksite” och dessutom avslöja att “vi bara hade lite kul” och att “påskägget inte är en produktutannonsering”. Så nu vet vi det, och kan fortsätta ångestskrika in i våra kuddar i våra mörka, mörka sovrum.

Här är påskäggsvideon och CS:GO-kontots tweet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar