facebook_pixel
Valve har avslöjat årets 100 mest inkomstbringande Steam-spel

Valve har avslöjat årets 100 mest inkomstbringande Steam-spel

Precis som i fjol har Valve listat de 100 mest inkomstbringande spelen på Steam under det gångna året, som en del av den fortfarande pågående vinterrean. Precis som tidigare handlar det inte om några exakta siffror, utan om spel som sorteras i olika kategorier baserat på hur väl de presterat under 2018.

I platinakategorin (årets 12 mest framgångsrika Steam-spel) hittar vi precis som i fjol gamla trotjänare som Counter-Strike: Global Offensive (numera free to play), Rainbow Six: Siege, Dota 2, Rocket League, Warframe och Grand Theft Auto V, tillsammans med fjolårets största Steam-sensation Playerunknown’s Battlegrounds.

Utknuffade från topp 12 är således H1Z1, Ghost Recon: Widlands, Divinity: Original Sin 2, Ark: Survival Evolved och The Witcher 3: Wild Hunt, och de har ersatts av de nya stjärnorna The Elder Scrolls Online (en mycket stor överraskning i min bok!), Civilization VI, Monster Hunter: World (som var den största japanska Steam-lanseringen någonsin i somras) samt de välpolerade Ubisoft-sandlådorna Assassin’s Creed Odyssey och Far Cry 5.

Övriga intressanta prestationer är Kingdom Come: Deliverance, Dead By Daylight, Path of Exile och Jurasssic World: Evolution i guldkategorin, tillsammans med Warhammer: Vermintide 2, No Man’s Sky, Euro Truck Simulator 2 och Dragon Ball Fighterz i silverkategorin samt Sword Art Online: Fatal Bullet, The Hunter: Call of the Wild, Farming Simulator 19, The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition och Borderlands 2 i bronskategorin.

Det finns även en del andra kategorier att gräva bland som “populära nya släpp” (de mest sålda nya releaserna varje månad), “bästsäljande VR-spel”, “populära early access-utträden” samt “flest spelare samtidigt”. I den sistnämnda kategorin höjer jag ögonbrynen över Path of Exile och Team Fortress 2 (över 100 000 samtidiga spelare vardera) samt The Scroll of Taiwu (vadå för nåt?) och Stardew Valley (över 50 000 spelare samtidigt) tillsammans med Unturned, Chinese Parents och Bless Online (över 25 000 samtidiga spelare).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar