facebook_pixel
THQ Nordic har köpt kultklassiska Carmageddon!

THQ Nordic har köpt kultklassiska Carmageddon!

THQ Nordic fortsätter sitt shoppingtåg. Tidigare i år har man plockat på sig Flatout- och Goat Simulator-utvecklarna (Bugbear respektive Coffee Stain Studios) tillsammans med varumärken som Alone in the Dark, Kingdoms of Amalur och Koch Medias katalog, inklusive Saints Row, Dead Island och Metro.

Och nu har man genomfört ännu ett ögonbrynshöjande inköp i form av rättigheterna till Carmageddon-serien av Stainless Games. Pressreleasen är dock extremt sparsmakad, så vad detta innebär har vi ingen större aning om i dagsläget, men vi kan kanske förvänta oss nyversioner av de äldre titlarna (en moderniserad widescreen-version av Carmageddon 2: Carpocalypse Now från 1998 vore guld värd enligt mig, då jag fullständigt avgudar det spelet) och ett helt nytt spel vad det lider (det gräsrotsfinansierade Carmageddon: Max Damage släpptes under 2016, men gjorde inte särskilt mycket väsen av sig alls). Vi återkommer till ärendet när vi vet mer!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar