facebook_pixel
Svenska speltidningen Level lägger ner

Svenska speltidningen Level lägger ner

Vi skriver 2018 i kalendern och klimatet för spelmagasin är hårdare än någonsin. Svenska PC Gamer har redan blivit nedlagd en gång (dock innan min tid, så jag är mycket glad över att tidningen kom tillbaka!) och nu har en av våra största och mest respekterade konkurrenter dragit dess sista suck: decembernumret av Level blir det allra sista.

Detta har tidningens chefredaktör Tobias Bjarneby avslöjat via Twitter, där han även lämnat ett fint avskedsmeddelande. Det hela kommer dock knappast som en överraskning, då fogarna började knaka redan i våras när Level-redaktionen utannonserade att de tänkte börja med spelutveckling, och framgångsrikt Kickstarter-finansierade sitt 198X, ett spel som uppskattas bli klart nästa vår. Därtill lades också Levels nästan lika anrika spelforum Loading.se ner i somras (även om det hela beskrevs som en “timeout” till en början), men det har senare återuppstått i händerna på den ursprungliga redaktionen (även om sidan inte längre har något med vare sig Level eller Reset Media, Levels utgivare, att göra).

Allt detta innebär att Svenska PC Gamer är det sista som återstår av de gamla speltidningsgiganterna, men ännu lever vi, och vi kommer fortsätta kämpa så länge det överhuvudtaget är möjligt. Därför är det extra viktigt att även du, kära läsare, drar ditt strå till stacken precis nu, och överväger en prenumeration om du inte redan har tecknat en. Du får fortfarande samlarutgåvorna Warhammer: Vermintide och Vermintide 2 utan extra kostnad, och det sistnämnda är förmodligen årets bästa co-op-spel! Ganska schysst.

Här är Tobias Bjarnebys tweet om Levels sista nummer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar