facebook_pixel
Super Meat Boy Forever blir exklusivt för Epic Games Store i ett helt år

Super Meat Boy Forever blir exklusivt för Epic Games Store i ett helt år

Epic Games Store är här, och skapar redan svallvågor genom spelindustrin. Igår skrev vi om att Goat Simulator-utvecklarnas fabriksbyggarspel Satisfactory kommer bli exklusivt för den nya spelbutiken, och även om Team Meat inte är riktigt lika aggressiva vill de ändå skicka ett tydligt meddelande till Steam.

Super Meat Boy Forever kommer nämligen bli tidsexklusivt för Epic Games Store i ett helt år när det väl släpps i april 2019 (man har också redan nu bekräftat att spelet kommer släppas på Steam i april 2020) och på Discord (via våra engelska kollegor) har Super Meat Boy-skaparen Tommy Refenes sagt att “jag förstår att folk inte gillar förändringar, men vi är i desperat behov av Epics plattform för att få Steam att bry sig ett skit “. Tommy Refenes försäkrar oss också om att Epics inblandning i slutändan kommer leda till “bättre spel”, och att fler launchers är ett litet pris att betala för att “få utvecklarcommunityt att känna att de har fler än ett alternativ på pc:n”.

Åtminstone jag håller med Tommy Refenes i hans uttalande. Det är vida känt att Valve blivit allt mer ovilliga att ta itu med Steams problem de senaste åren (det är inte längre en garanti att riktigt bra indiespel säljer bra där, eftersom hela butiken översvämmats med mängder av skräpspel varenda dag) så det är verkligen på tiden att de får en rejäl konkurrent som förhoppningsvis sporrar dem att göra bättre ifrån sig.

Här är den årsgamla debuttrailern för Super Meat Boy Forever.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar