facebook_pixel
Starbreeze byter VD, ansöker om företagsrekonstruktion

Starbreeze byter VD, ansöker om företagsrekonstruktion

Som vi tidigare har nämnt sitter svenska spelstudion Starbreeze rejält i klistret just nu (till största delen på grund av den underrepresenterade co-op-skjutaren Overkill’s The Walking Dead, som även fått en billigare startutgåva) och nu har man tagit till hårdhandskarna för att rädda företagets framtid.

DI berättar att Starbreeze både har bytt vd (Bo Andersson avgår med omedelbar verkan, och vice VD Mikael Nermark tillträder som tillförordnad VD) och ansökt om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt, ett beslut som baseras på “likviditetsbrist” och “bedöms vara nödvändigt för att ge bolaget den tid som behövs för att kunna förhandla en långsiktig finansiell lösning samt genomföra operativa och organisatoriska förändringar”.

Inom ramen för rekonstruktion “utgår lön till anställda och verksamheten fortsätter som vanligt”. Under perioden får “ingen betalning ske till leverantörer för arbete eller material gällande perioden upp till ansökningsdatum för företagsrekonstruktion”. Däremot kommer leverantörer få betalt för arbete utfört under rekonstruktionsperioden. Starbreeze föreslår att Lars Söderqvist från advokatfirman WSA kommer utses som rekonstruktör.

Undertecknad är sannerligen ingen rättslig expert, men kontentan av situationen är att Starbreeze fortsättningsvis ligger väldigt pyrt till, och vi hoppas att de anställda klarar livhanken tills vidare. Starbreeze grundades 1998, för 20 år sedan, och har under årens lopp gett oss titlar som The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, The Darkness, Syndicate och Payday 2, så det vore onekligen synd att gå miste om sådana talanger. Starbreeze agerar även utgivare för spel som Dead by Daylight och kommande Psychonauts 2.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar