facebook_pixel
Retroskjutaren Dusk har lämnat early access, kolla in lanseringstrailern!

Retroskjutaren Dusk har lämnat early access, kolla in lanseringstrailern!

Vi har skrivit om Dusk – det 90-tals-inspirerade fps:et av David Szymanski och New Blood Interactive – flera gånger tidigare på dessa sidor. Men nu, elva månader efter den ursprungliga early access-lanseringen, har spelet gått och blivit “klart”. Du kan kolla in den hårda lanseringstrailern här nedan!

Dusk kostar just nu 14 euro och 27 cent på Steam (ett pris som höjs till det ordinarie 17 euro den 17 december) och användaromdömet skrivs till “överväldigande positivt” baserat på hela 1628 recensioner. Därtill har våra engelska kollegor också belönat spelet med massiva 89 procent i betyg, så det verkar onekligen som att Dusk till fullo har lyckats återuppväcka magin i dess allra största inspirationskällor, det vill säga Doom, Quake, Blood, Heretic, Hexen, Redneck Rampage och Half-Life (även om det sistnämnda spelet känns lite för modernt jämfört med de andra i min bok?). Utöver tre enspelarepisoder bjuder Dusk även på dödsmatcher online i Duskworld.

Här är lanseringstrailern för Dusk.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar