facebook_pixel
Rapport: Blizzard betalar anställda för att de ska lämna studion

Rapport: Blizzard betalar anställda för att de ska lämna studion

Tidigare den här månaden skrev vi om Blizzards dramatiska nedskärning av Heroes of the Storm, med både inställda världsmästerskap och förminskat utvecklingsteam som resultat. Och nu verkar svårigheterna fortsätta då man enligt Kotaku försöker skära ner på kostnaderna ytterligare, främst bland teamen som inte direkt utvecklar spel.

Initiativet kallas Career Crossroads, och erbjuder anställda avgångsvederlag om de frivilligt lämnar Blizzard. Till en början gällde det bara långtidsanställda inom kundtjänsten, men nu har programmet utökats för att innefatta QA- och IT-teamen. Blizzard har också minskat antalet år man måste ha jobbat hos studion för att få ta del av avgångsvederlaget.

Samtidigt rapporterar Eurogamer att fler än hundra kundtjänstanställda hos kontoret i Cork, Irland accepterat erbjudandet. Career Crossroads har varit på tapeten åtminstone fem gånger de senaste månaderna, med mer pengar i potten varje gång. Blizzard själva har också bekräftat Career Crossroads-programmets existens för Kotaku, men säger att “mindre än tio anställda” inom de avdelningar som man nyligen lagt till har tackat ja till erbjudandet.

En tidigare anställd vill ändå tillägga att Career Crossroads först och främst handlar om “kreativa sätt att dra ner på kostnaderna utan att väcka negativ uppmärksamhet från pressen”. Ytterligare tre före detta Blizzard-anställda säger också att affärsavdelningen fått utökat inflytande, och att det skapat “verkliga svårigheter mellan utvecklarna och affärsmänniskorna”. Detta får understöd av en fjärde person som tillägger att “de generella affärsfunktionerna hos Blizzard alltid har varit osynliga, de har funnits där men inte haft något att säga till om, men nu deltar de plötsligt i möten”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar