facebook_pixel
PUBG:s vinterkarta heter Vikendi, tillgänglig på testservrarna nu!

PUBG:s vinterkarta heter Vikendi, tillgänglig på testservrarna nu!

Hej mitt vinterland! Nu är jag här!

När vi på PC Gamer spelade Tencents battle royale-skjutare Ring of Elysium under vår torsdagsstream förra veckan blev konsensus att spelet mest fick oss att se fram emot den utlovade vinterkartan till Playerunknown’s Battlegrounds. Och nu har den plötsligt släppts, i alla fall på de officiella testservarna!

Avslöjandet inträffade i natt under The Game Awards (kolla in trailern här nedan) och via ett nytt blogginlägg på Steam har PUBG Corp berättat allt vi kan tänkas vilja veta om nytillskottet. Vikendi, som kartan heter, är 6×6 kilometer stor (vilket gör den större än Sanhok, men mindre än Erangel) och på grund av snöunderlaget blir bilkörandet lite knepigare, men tack och lov har snöskotrar också introducerats som alternativ. Fordon- och fotspår lämnas synliga i snön, vilket adderar en ny taktiskt dimension som de tidigare kartorna saknar (även om spåren inte lämnar kvar i snön för alltid).

Den nya karbinen G36C har också introducerats (ersätter SCAR på Vikendi) och här intill ser du en komplett överblick av Vikendi. Jag kan knappt bärga mig inför att få upptäcka dussintals nya ställen att dö på, och det där slottet mitt i sjön ser ut som en lite extra attraktiv miljö att utkämpa matchernas allra sista strider i. Vi vet ännu inte när Vikendi kommer rulla ut på de officiella servarna, men gissningsvis tar det inte alltför länge?

Här är trailern för den nya PUBG-kartan Vikendi.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar