facebook_pixel
Plattformsäventyret A Hat in Time har sålt över en miljon exemplar

Plattformsäventyret A Hat in Time har sålt över en miljon exemplar

En av 2017 års största trender var de pånyttfödda tredimensionella plattformsäventyren, med titlar som Yooka-Laylee, Snake Pass och Crash Bandicoot-remaken (som släpptes till pc i år). Under 2017 släpptes även A Hat in Time, och om du undrar om det finns pengar i den här genren så har vi nu fått svar på tal!

Några dagar före jul (vadå nyhetstorka?) berättade nämligen danska indiestudion Gears for Breakfast att A Hat in Time hade sålt över en miljon exemplar. Detta trots att redaktionens egna plattformsmaskot Rikard Olsson delade ut det blygsamma betyget 60 procent till spelet, samtidigt som han hyllade genrekollegan Yooka-Laylee till skyarna med en av fjolårets absoluta toppnoteringar på 91 procent. Klar sak är dock att Gears for Breakfast bevisat att det finns en marknad för de tredimensionella plattformsspelen, även om genren varit betydligt mer glesbefolkad i år än i fjol (kan vi inte få en pc-version av den hyllade Spyro-samlingen också?).

Här är Gears for Brekfasts tweet om A Hat in Times finfina milstolpe.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar