facebook_pixel
Obsidians nya rollspel heter The Outer Worlds, och det ser fantastiskt ut!

Obsidians nya rollspel heter The Outer Worlds, och det ser fantastiskt ut!

Förra veckan fick vi reda på att Obsidian Entertainment och Private Division (2K Games indiebolag) planerade premiärvisa sitt nya rollspel under The Game Awards. Sagt och gjort, premiären ägde rum i natt, och The Outer Worlds ser faktiskt fantastiskt ut, och överträffade mina förväntningar med råge!

Jag och många andra hade nämligen förväntat oss något lite mer småskaligt (dels på grund av Private Division, dels på grund av Obsidians fokus på isometriska rollspel de senaste åren, dels på grund av de ursprungliga Fallout-skaparna Tim Cains och Leonard Boyarskys inblandning) men vad vi fick var istället ett till synes massivt förstaperonsrollspel beläget i ett helt nytt sci-fi-universum, med vibbar av både No Man’s Sky och de moderna Fallout-spelen (bortsett från Fallout 76, då, förhoppningsvis!) och löften om en mycket rik enspelarupplevelse med gott om val och påföljande konsekvenser. Betrakta oss imponerade!

The Outer Worlds släpps någon gång nästa år. Här är premiärtrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar