facebook_pixel
Nu skänks Subnautica bort gratis via Epic Games Store

Nu skänks Subnautica bort gratis via Epic Games Store

Här om veckan utannonserades och lanserades Fortnite-utvecklarna Epic Games stekheta Steam-konkurrrent Epic Games Store (främst för att utgivarna och utvecklarna får betydligt större delar av försäljningsinkomsterna). Inte nog med det, Epic Games har dessutom utlovat “ett nytt gratisspel varannan vecka under hela 2019”, och nu har man tjuvstartat festligheterna med Subnautica!

Det undersköna underhavsäventyret Subnautica släpptes så sent som den 23 januari i år, och i vår recension utsåg Mats Nylund Unknown Worlds Entertainments spel till “det bästa överlevnadsspelet hittills?”. Inget dåligt omdöme, med andra ord, men vi på PC Gamer vill ändå höja ett varningens finger kring Epic Games utannonsering, där man ordagrant säger att “Subnautica kommer vara gratis att ladda ner till den 27 december” och att spelet kommer vara “ditt att behålla när du väl fått tag på det”.

Betyder detta att spelet kommer hållas kvar på ditt konto fastän du inte laddat ner det, eller måste du se till att ha filerna på din hårddisk för att få behålla det? Förmodligen det förstnämnda, men som sagt, ett varningens finger. Nästa gratisspel på Epic Games Store kommer bli Super Meat Boy, som kommer börja skänkas bort från och med den 28 december, direkt efter att erbjudandet för Subnautica har upphört.

Här är januari månads lanseringstrailer för Subnautica.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar