facebook_pixel
Myndigheterna har genomfört räd hos Starbreeze, misstänker grovt insiderbrott

Myndigheterna har genomfört räd hos Starbreeze, misstänker grovt insiderbrott

De senaste veckorna har svenska studion Starbreezes fortsatta levnad varit på tapeten, och läget tycks bara bli värre för varje dag som går. Först sjönk studions aktier kraftigt på Stockholmsbörsen, sedan ansökte man om företagsrekonstruktion, och nu misstänks högt uppsatta chefer för grova insiderbrott.

Kråksången har återgetts till fullo av Breakit (via Di) där vi får reda på att Ekobrottsmyndigheten (i form av civilklädda poliser) på onsdagsmorgonen gick in i Starbreezes lokaler på Regeringsgatan i Stockholm i syfte att beslagta ett antal föremål, däribland en dator. Samtidigt har uppgifter lämnade till Stockholms tingsrätt avslöjat att en tills vidare identitetsskyddad person misstänks för insiderbrott, och därför är i behov av en offentlig försvarare.

Niklas Ahlgren, presstalesperson för Ekobrottsmyndigheten, har också bekräftat att flera husrannsakningar har genomförts, och att en person är frihetsberövad. Allt det här har med stor sannolikt skett på grund av att Starbreeze-chefer gjorde sig av med stora mängder aktier i mitten av november (Breakit nämner Sebastian Ahslkog och Bo Andersson Klint vid namn) innan studions svårigheter hade uppdagats i det publika rummet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar