facebook_pixel
Lanseringen av Metro: Exodus tidigareläggs, krockar med både Far Cry: New Dawn och Crackdown 3!

Lanseringen av Metro: Exodus tidigareläggs, krockar med både Far Cry: New Dawn och Crackdown 3!

Lägg fredagen den 15 februari på minnet – inte bara släpps både Far Cry: New Dawn och Crackdown 3 den dagen, utan nu har de bägge sandlådeskjutarna fått sällskap av ytterligare en semiöppen skjutarfest, närmare bestämt Metro: Exodus, vars lansering tidigarelagts med en vecka till just den 15 februari.

– Våra fans har väntat tålmodigt på Metro: Exodus ända sedan vi tillkännagav titeln under E3 2017, sade Klemens Kundratitz, vd hos Deep Silver, i ett pressmeddelande. Vi hade tidigare försenat lanseringen för att säkerställa att 4A Games hade tid att leverera sin ambitiösa vision för spelet, men nu är vi glada att bekräfta att Metro: Exodus har” gått guld” och att vi kan tidigarelägga releasen till den 15 februari 2019.

Någon konkret anledning bakom beslutet får vi med andra ord inte, men datumet har säkert ekonomisk signifikans, och kanske vill man även debutera sida vid sida vid Far Cry: New Dawn för att låta spelarna välja förstapersonsskjutare samma dag, istället för att behöva vänta en vecka på ett potentiellt alternativ? Biowares onlineskjutare Anthem släpps också den 22 februari (Metro: Exodus tidigare datum) så kanske vill man även undvika direkt konkurrens från det spelet, även om målgrupperna torde vara ganska annorlunda.

Utannonseringen av det nya lanseringsdatumet till ära har även 4A Games och Deep Silver släppt Metro: Exodus Game of Thrones-doftande intro som du kan se här nedan. Stiligt och stilrent värre!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar