facebook_pixel
John Romero gör en andlig femte episod till Ultimate Doom!

John Romero gör en andlig femte episod till Ultimate Doom!

Igår fyllde Doom 25 år. Och igår kväll utannonserade även John Romero, en av de ursprungliga Doom-skaparna, att han jobbar på Sigil, “en andlig femte episod till Ultimate Doom“. Spelet släpps i februari, och består av en gratis megawad innehållande nio enspelarnivåer och nio deathmatch-arenor.

Du kan läsa allt om Sigil på den officiella hemsidan, där vi även får reda på att spelet kommer kräva att du äger det ursprungliga Doom (vi antar att GOG-versionen duger alldeles utmärkt?) och att det också kommer släppas två fysiska och påkostade samlarutgåvor i begränsad upplaga, inklusive en usb-sticka med “diskettema” som inkluderar Sigil och extramaterial. Den dyrare utgåvan av de två, The Beast Box of Sigil, kommer dessutom bland annat bjuda på en staty föreställande John Romeros huvud på en spik, förmodligen som en hyllning till det gamla och numera klassiska påskägget som kunde hittas på den sista banan i Doom 2!

Här är John Romeros tweet om utannonseringen av Sigil.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar