facebook_pixel
Handsken är kastad: Epic Games startar egen spelbutik!

Handsken är kastad: Epic Games startar egen spelbutik!

Siffror! Och färger!

I helgen skrev vi om att Valve planerar ge spel på Steam en större del av inkomsten när de passerar vissa milstolpar (75 procent när de drar in över 10 miljoner dollar, 80 procent vid 50 miljoner) men det hela verkar vara för lite för sent, eftersom en ny och supergiftig konkurrent har gjort sig till känna.

Epic Games planerar nämligen öppna sin egna Steam-konkurrent Epic Games Store (via Gamesindustry.biz) och eftersom Epic Games ligger bakom Fortnite (över 200 miljoner registrerade spelare i slutet av november) har man en enorm kundbas redan innan man börjat.

Därtill, och det är här det blir intressant på riktigt, så kommer Epic Games ge andra utvecklare och utgivare 88 procent av inkomsten (för spel baserade på Unreal Engine 4 och Unity, spel baserade på andra motorer är också välkomna, men Epic kommer inte kräva licenskostnader för UE4-spel) i jämförelse med 65 respektive 70 procent av inkomsten de kammar hem på Steam. Kolla in diagrammet här intill!

Dessutom planerar Epic Games ge bort ett gratisspel varannan vecka under hela 2019(!), och man kommer också starta ett influencerfokuserat program kallat för Support-A-Creator, som är “designat för att belöna influencers för att skapa saker relaterade till utvecklares spel”. En sak som Epic Games Store inte kommer ha dock är forum (“vi vill undvika saker som kan få giftiga diskussioner att frodas”) även om användare fortfarande kommer kunna recensera spel.

Slutligen kommer Epic Games också “handplocka” spelen som kommer säljas via Epic Games Store, förmodligen i ett försök att undvika “skräpspelen” som florerar på Steam i dagsläget. Ytterligare information om Epic Games Store kommer presenteras under The Game Awards natten till fredag svensk tid.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar