facebook_pixel
Epic Games Store-titlar försenas eller ställs in på Steam

Epic Games Store-titlar försenas eller ställs in på Steam

Handsken är kastad, skrev vi häromdagen när Epic bekräftade Steam-rivalen Epic Games Store. Strax därpå slog den upp portarna och spände musklerna direkt med fyra hittills exklusiva indietitlar. Nu visar det sig att titlar tidigare bekräftade för Steam skjuts upp eller ställs in.

Våra brittiska vänner berättar att Goat Simulator-studions Satisfactory inte kommer släppas överhuvudtaget på Steam utan blir Epic Games Stores-exklusivt. Coffee Stain Studios säger i en video att Epicshoppen blir “enda stället du kommer att kunna köpa det”. Det är svårt att missförstå det budskapet. Rebel Galaxy Outlaw och Genesis Alpha One tycks däremot bli tidsexklusiva. Om det senare säger Team 17 att de “kan bekräfta att Genesis Alpha One inte lanseras på Steam 29 januari”, vilket hintar om en senare release.

Det är lätt att dra slutsatsen att Epic grävt i plånboken för att locka till sig exklusiviteter. Kommer Valve replikera?

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar