facebook_pixel
Efter över fem års utveckling släpps Below nästa fredag!

Efter över fem års utveckling släpps Below nästa fredag!

2016 försenades Below, det sanslöst stiliga roguelike-spelet av Capybara Games, trots att det premiärvisades redan under E3 2013. Capybara Games meddelade att de skulle “gå under jorden” tills de var beredda på att dela med sig av ett lanseringsfönster, och nu har vi äntligen fått ett spikat datum!

Below släpps – hör och häpna! – nästa fredag, den 14 december. Därtill har spelet också fått en produktsida på Steam där vi kan läsa att Capybara Games beskriver titeln som “ett procedurellt terrarium [såna där akvarium utan vatten, ni vet] fyllt med liv, mysterier och död”. Spelets tre huvudverb listas sedan som “utforska”, “överleva” och “upptäcka”, och “permanent död” väntar vid varje felsteg, i en värld “utan ledtrådar att guida dig”. Med andra ord blir Below förmodligen skitsvårt, tillknäppt och extremt oförlåtande, men förhoppningsvis på det där bra sättet som bland annat Dark Souls-spelen varit så duktiga på de senaste åren.

Här är en trailer för Below från 2014, tillsammans med 25 spelminuter från i våras.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar