facebook_pixel
CS: GO recensionsbombas på Steam efter free to play-inträdet

CS: GO recensionsbombas på Steam efter free to play-inträdet

För nästan exakt ett år sedan skrev vi att “det verkar som att Counter-Strike kommer få ett battle royale-läge”. Och nu, för några dagar sedan, lanserades det plötsligt under namnet Danger Zone (även om det tar emot för åtminstone mig att kalla ett läge med blott 18 spelare för “battle royale”).

Samtidigt gick Counter-Strike: Global Offensive även fullständigt free to play på Steam, över sex år efter den ursprungliga lanseringen, vilket fick vissa av de redan befintliga spelarna att se rött. Våra engelska kollegor rapporterar nämligen att Counter-Strike: Global Offensive fick hela 14 000 negativa Steam-recensioner under dygnet efter att spelet hade gått free to play, och därefter har bollen bara fortsatt rulla (även om drygt 7000 positiva recensioner också skrevs under det första free-to-play-dygnet).

Kontentan av kontroversen är att spelare som betalat för spelet (även fast det i vissa fall var åratal sedan) känner sig förrådda, och även att de borde få större belöning för sin visade lojalitet. Spelare som ägde Counter-Strike: Global Offensive innan free to play-inträdet har fått sina konton uppgraderade till “prime”-status, vilket ger tillgång till en egen matchmakingpool (förmodligen för att ge nya spelare en lättare introduktionsperiod) tillsammans med ett “lojalitetsemblem” och möjligheten att låsa upp “exklusiva souvenirföremål”.

Med andra ord återstår det att se om Valve väljer att belöna gamla spelare ytterligare, eller om de bara försöker ignorera den negativa vågen i vetskap att den förr eller senare kommer ebba ut.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar