facebook_pixel
Codemasters “höjer ribban” med Dirt Rally 2.0, kolla in ny utvecklardagbok!

Codemasters “höjer ribban” med Dirt Rally 2.0, kolla in ny utvecklardagbok!

Vi är många som anser att 2015 års Dirt Rally var en stor händelse, och vår egna Mats Nylund gick så pass långt som att utse titeln till “ett av årtusendets bästa rallyspel” (något jag som jag personligen också håller med om). I september avslöjades uppföljaren, och nu har vi fått en utvecklardagbok!

Om du trodde att spelet bara skulle bestå av ett gäng nya rallyn och bilar trodde du uppenbarligen fel, för Ross Gowing (chief games designer) och Jon Armstrong (rallyförare i verkligheten) försäkrar oss om att förbättringarna kommer bli otaliga. Miljöernas utseende har förfinats, metodiken bakom skapandet av vägytorna har ändrats, och man har till och med “tagit isär bilhanteringen, finputsat och förändrat den, och satt ihop den igen”. Därtill, säger Jon Armstrong, kommer man känna “tydliga skillnader i greppnivåerna under lägre hastigheter”, och även regnkörande kommer kräva “mycket mer försiktig input”. Och jag som tycker att Dirt Rally redan var svårt nog!

Dirt Rally 2.0 släpps den 26 februari. Här är den nya utvecklardagboken.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar