facebook_pixel
Blizzard ställer in världsmästerskapet för Heroes of the Storm, flyttar över medarbetare till andra projekt

Blizzard ställer in världsmästerskapet för Heroes of the Storm, flyttar över medarbetare till andra projekt

Att Heroes of the Storm, Blizzards moba, varit en av studions mest underrepresenterade titlar har varit känt en längre tid, inte minst eftersom jag personligen konstant glömmer bort att det existerar. Och nu har Blizzard själva också medgett svårigheterna, i form av dramatiskt reducerade planer för titeln.

I torsdags publicerade man nämligen ett blogginlägg där man utannonserade att de tidigare planerade e-sport-eventen för Heroes of the Storm, närmare bestämt nästa års upplagor av Heroes Global Championship och Heroes of the Dorm, “inte kommer återvända under 2019”.

Därtill medger man också att delar av Heroes of the Storm-teamet har flyttats till andra projekt, samtidigt som man påpekar att detta “inte är första gången som vi tvingats fatta tuffa beslut som dessa”, och att titlar som Diablo 2, World of Warcraft, Starcraft 2 och Overwatch “inte skulle existera” om man inte hade fattat liknande beslut i det förgångna.

Dessa nyheter har givetvis inte tagit emot väl av communityt, inte minst av e-sport-scenen vars levebröd hänger på Heroes of the Storms fortsatta existens. “Ärligt talat, dra åt helvete” skrev bland annat Heroes of the Storm-proffset i Lauber i en tweet, och liknande kommentarer har Tempo Storms tränare Kala fällt i en video, där han säger att “det är absolut bullshit” och att teamen som gått igenom mödosamma kvalomgångar för Heroes Global Championship fått “mattan dragen från under sina fötter”.

– Allt är ändå inte förlorat, säger Kaéo Milker, production director för Heroes of the Storm, i ett inlägg på Blizzards form. Vi fortsätter utveckla spelet med ett oroligt team som har erfarenheten och passionen som krävs för att stöda Heroes of the Storm långt in i framtiden.

Heroes of the Storm-teamet och jag har också en unik möjlighet att ompröva saker och omprioritera. För nu är det mer än någonsin vår uppgift att fokusera på att ta hand om er, våra spelare, och att kanalisera all vår energi för att hålla spelet dynamiskt och roligt. Detta betyder att vi fortfarande kommer ombalansera hjältar regelbundet, ordna nya tematiserade event och till och med skapa nya hjältar.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar