facebook_pixel
Wargaming har köpt upp Fractured Space-utvecklarna Edge Case Games

Wargaming har köpt upp Fractured Space-utvecklarna Edge Case Games

Här om dagen meddelade Wargaming och Creative Assembly att de tyvärr kommer stänga ner onlinestrategispelet Total War: Arena den 22 februari. Den enes död är dock som alltid den andres bröd, och nu har Wargaming utannonserat att de köpt upp de brittiska Fractured Space-utvecklarna Edge Case.

I en utannonsering (via RPS) framgår det att Wargaming och Edge Case Games arbetar på ett nytt “outannonserat MMO-projekt” (passar ju de sistnämnda alldeles utmärkt, eftersom utvecklingen av Fractured Space lades ner för så sent som för en månad sedan) möjligtvis tillsammans med ytterligare en brittisk Wargaming-ägd studio, det vill säga Splash Damage (som även de lade ner ett free-to-play-spel tidigare i höst, närmare bestämt Dirty Bomb, två ynka månader efter att spelet hade lämnat early access).

Edge Case Games är fortfarande en liten studio (32 personer) men eftersom de har hela 156 öppna arbetsplatser ämnar de expandera kraftigt, och även flytta in till Wargaming-kontoret i Guildford. Med andra ord lär det sannolikt ta ett tag innan vi får reda på ytterligare information om det nya projektet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar