facebook_pixel
Total War: Arena stängs ner den 22 februari

Total War: Arena stängs ner den 22 februari

Hösten 2016 avslöjade Sega, Creative Assembly och Wargaming att de skulle samarbeta under utvecklingen av det nya free-to-play-spelet Total War: Arena. I början av det här året, i slutet av februari, gick spelet in i öppen beta, en fas som det nu har visat sig att spelet tyvärr aldrig kommer få lämna.

Total War: Arena stängs nämligen ner för gott den 22 februari nästa år, efter att spelet “misslyckats med att möta både Wargamings och Creative Assemblys förväntningar” under de öppna betatesterna. Du kan läsa en FAQ-artikel om ämnet här, där vi också får reda på Arena-teamet kommer fortsätta arbeta med Total War även i framtiden, och “dra nytta av erfarenheterna och de tekniska framstegen” för framtida titlar i serien.

Som tack till alla spelare erbjuder Creative Assemly en av fyra gåvor (Total War: Medieval II – Definitive Edition, eller dlc-paket till Total War: Rome II, Total War: Attila eller Total War: Warhammer), tillsammans med 30 dagars premium-tid för World of Tanks, World of Warships och World of Warplanes, så till vida du spelet åtminstone hundra matcher i Total War: Arena. Allt oförbrukat guld (Total War: Arenas in-game-valuta) kommer också konverteras till samma mängd guld för bruk i de tre nämnda Wargaming-titlarna.

Här är en arkiverad livestream där Creative Assemly talar om slutet för Total War: Arena.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar