facebook_pixel
Riot Games har stämts för könsdiskriminering

Riot Games har stämts för könsdiskriminering

I september bad League of Legends-studion Riot Games om ursäkt för dess sexistiska kultur, och utlovade bättring via en detaljerad plan. Sedan dess har man både tagit steg framåt och tillbaka, i form av anställandet av före detta Uber-chefen Frances Frei och uppsägningar efter en “inga män”-panel.

September har blivit oktober och oktober har blivit november, så det är på tiden att vi nu fått nästa kapitel av sagan. Den här gången har Riot Games stämts för könsdiskriminering av nuvarande och tidigare anställda. Stämningsansökan hävdar att “målsäganden, liksom många av Riot Games kvinnliga anställda, har förnekats jämlik lön och fann att deras karriärer hindrades på grund av att de är kvinnor”. Därtill har också arbetsförhållandena “påverkats negativt på grund av fortlöpande sexuellt ofredande, dåligt uppförande och partiskheten som dominerar den sexuellt fientliga arbetsmiljön hos Riot Games”.

Du kan läsa hela stämningsansökan hos Kotaku, och Riot Games har också valt att kommentera ärendet genom att meddela att “även om vi inte diskuterar detaljerna kring den pågående rättstvisten, så kan vi säga att vi tar varenda anklagelse av det här slaget allvarligt, och undersöker dem grundligt”. De säger också att de “förblir hängivna till en djup och genomgående evolution av vår kultur för att se till att Riot är en plats där anställda trivs”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar