facebook_pixel
Ny expansion till Civilization VI har avslöjats, släpps den 14 februari

Ny expansion till Civilization VI har avslöjats, släpps den 14 februari

Igår skrev vi om att Civilization-utvecklarna Firaxis räknade ner till ett nytt avslöjande. Och nu har det visast sig att det rör sig om – hör och häpna! – en ny Civilization VI-expansion vid namn Gathering Storm där det centrala temat är “människan mot naturen”, vilket blir extra påtagligt mot slutet av omgångarna.

Nedan kan du se premiärtrailern för Civilization VI: Gathering Storm, och i klippets beskrivning kan vi läsa att expansionen introducerar en “aktiv, levande planet” där geologi och klimatologi presenterar “unika nya utmaningar”. För att nå framgång måste man utveckla nya avancerade teknologier och ingenjörsprojekt (kommer Donald Trumps “golvräfsande” för att förhindra skogsbränder vara ett av dem?) och förhandla med det globala communityt om kritiska problem. Gathering Storm kommer också introducera naturkatastrofer som stormar, översvämningar, och vulkaner som kan ödelägga hela städer, men även berika landet när de väl bedarrar.

Civilization VI: Gathering Storm släpps den 14 februari. Här är debuttrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar