facebook_pixel
Nu undersöker amerikanska FTC också lootlådor

Nu undersöker amerikanska FTC också lootlådor

Efter att Belgien funnit att lootlådor i spel borde klassas som hasardspel (något som EA bestrider) har USA nu också vaknat. Variety rapporterar nämligen att senatorn Maggie Hassan bett amerikanska Federal Trade Commision (FTC) att undersöka lootlådornas legalitet, som synes i videon här nedan.

FTC:s ordförande Joseph Simmons godkände förfrågan utan större omsvep, även om det i dagsläget förstås är osäkert om det här kommer att leda till någon förändring överhuvudtaget. Förfrågan kom cirka nio månader efter att Hassan ursprungligen hade bett ESRB (Entertainment Software Ratings Board) undersöka ärendet på egen hand, med hot att gå vidare till FTC om inget görs (europeiska motsvarigheten PEGI har redan börjat märka spelomslag med varningen “in-game-köp” för spel med lootlådor och liknande mikrotransaktioner).

En rapport från förra veckan nämndes också, där man kom fram till att antalet minderåriga hasardspelare i Storbritannien fyrdubblats de senaste två åren, sannolikt som ett resultat av just lootlådor i spel.

Här är videon där FTC ombeds undersöka lootlådor i spel.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar