facebook_pixel
Limbo portas till Commodore 64

Limbo portas till Commodore 64

Om man spelat det suggestiva och nihilistiska Limbo fastnar det garanterat i minnet. Playdeads makalösa indieklassiker är nästan 9 år efter premiären ännu ett av genrens högvattenmärken. Och nu får det en fanskapad portning till Commodore 64.

Det är Søren Trautner Madsen som står bakom projektet, som alltså är en demake. Projektet utannonserades faktiskt för över ett år sedan men nu har det fått en spelbar demo. Utvecklaren har även laddat upp en kort video som visar spelet i rörelse:

Visst ser det nästan exakt ut som det man får i huvudet när man kalkylerar “Limbo + Commodore 64″? Ladda ner demon kan du göra här, men vill du ha hela spelet lär du tyvärr får vänta. Fullversionen listas just nu med släppdatumet “2024”, vilket må vara en smula pessimistiskt. Men det känns ju å andra sidan passande.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar