facebook_pixel
Final Fantasy XV lägger ner dlc-planer efter regissören Hajime Tabatas avgång

Final Fantasy XV lägger ner dlc-planer efter regissören Hajime Tabatas avgång

I februari avslöjade Square Enix att man planerar ytterligare fyra dlc-episoder för Final Fantasy XV, som lanserades till pc i våras (recension). Nu har man emellertid berättat att all dlc-utveckling för Final Fantasy XV har lagts ner, vilket innebär att tre av de fyra utannonserade paketen aldrig släpps.

Inte nog med det: Final Fantasy XV-regissören Hajime Tabata har också lämnat Square Enix, men den nya Square Enix-studion Luminous Productions (som Hajime Tabata och medlemmar av Final Fantasy XV-teamet grundade i slutet av mars) kommer ändå leva vidare, och utpekas som den primära anledningen till att dlc-planerna för Final Fantasy XV har skrotats.

– Huvudsyftet med etablerandet av Luminous Productions var att skapa en studio som kan leverera en helt ny AAA-titel för den globala marknaden, sade Square Enix global brand director Akio Ofuji under livestramen där de omvälvande nyheterna avslöjades.

– Önskan är att leverera den här nya AAA-upplevelsen till alla ens en dag tidigare, och på grund av denna kursändring har företaget beslutat sig för att fokusera våra resurser på utvecklingen av denna AAA-titel.

Ardyn-paketet till Final Fantasy XV, som fokuserar på spelets huvudskurk, kommer släppas som beräknat, men de övriga tre (Aranea, Lunafreye och Noctis) har alltså skrotats. Square Enix planerar ändå släppa Final Fantasy XV:s multiplayerdel som en självständig titel till konsoler, men huruvida den även når pc:n är oklart.

Här är Square Enix arkiverade livestream om Final Fantasy XV:s plötsligt mörka framtid.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar