facebook_pixel
Fiktiv League of Legends-grupp toppar Billboards digitala låtlista

Fiktiv League of Legends-grupp toppar Billboards digitala låtlista

För några veckor sedan, under League of Legendsmästerskapens öppningsceremoni i Sydkorea, debuterade den digitala popgruppen K/DA med dängan POP/STARS. Sedan dess har gruppen och låten bara växt i popularitet, för att numera toppa Billboards lista över de mest sålda digitala låtarna i världen.

Inte undra på, egentligen, för om du tar dig tid att kolla in de två videorna här nedan (den officiella musikvideon och liveframträdandet i Sydkorea, där verkliga sångerskor blandades med digitala) så visar det sig snabbt att det rör sig om en produktion i världsklass, med imponerande regi, koreografi och en låt som omedelbart sätter sig på hjärnan. Bakom de digitala artisterna Ahri, Evelynn, Kai’Sa och Akali döljer sig givetvis riktiga sångerskor, närmare bestämt amerikanskorna Madison Beeer och Jaira Burn, tillsammans med sydkoreanskorna Miyeon och och Soyeon från k-pop-gruppen (G)I-DLE (hur ska man ens uttala det?).

Ytterligare siffror av intresse är att videon för POP/STARS just nu sitter på nätta 62 miljoner på Youtube, medan liveframträdandet har beskådats av 10,5 miljoner ögonpar. Här är bägge videorna i deras fulla prakt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar