facebook_pixel
Efter fem år har spelarna äntligen nått det hemliga slutet i Payday 2

Efter fem år har spelarna äntligen nått det hemliga slutet i Payday 2

Jag ska vara ärlig med er nu: jag hade faktiskt ingen aning om att svenska co-op-skjutaren Payday 2 hade en handling, än mindre något som kan betraktas som ett “slut”. Men nu, över fem år efter den ursprungliga lanseringen sommaren 2013, har äntligen det sista, slutgiltiga, hemliga slutet uppdagats.

Det rör sig om ett så kallat ARG (Alternate reality game, inte metalbandet eller känslan!) och du kan läsa en extensiv rapport över de gångna årens fynd här (nej, jag har inte ens skumläst den). Eller så kan du bara kolla in de två Youtube-klippen här nedan, varav det första kartlägger metoderna som krävs för att låsa upp slutet (ett extremt avancerat kassavalv med en massa konstiga symboler har fram tills nu varit ogenomträngligt) och det andra visar upp slutet i dess helhet, en sju minuter lång FMV-sekvens följd av korta, skriftliga redovisningar av de olika karaktärernas öde (så Payday 2 har karaktärer, alltid lär man sig något nytt!).

Här är de två videorna som visar upp Paday 2:s innersta hemligheter. Spoilervarning, givetvis.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar