facebook_pixel
Artifact är ute nu, Valve har släppt introduktionsvideo

Artifact är ute nu, Valve har släppt introduktionsvideo

Efter över fem långa år har Valve äntligen släppt ett nytt spel (om man räknar bort VR-spelet The Lab från 2016, och det kanske man gör?). Säg hej och hallå åt Artifact, ett Dota 2-baserat samlarkortspel framtaget av ingen mindre än Magic: The Gathering-pappan Richard Garfield, genrens okrönta kung!

Artifact lanserades igår kväll via Steam, men mottagandet av användarna skrivs hittills enbart till “blandat” baserat på 1854 recensioner. Sporadiskt bläddrande bland recensionerna avslöjar dock att de flesta verkar vara överens om att spelmekaniken är suverän, men att den ekonomiska affärsmodellen förtar stora delar av underhållningen (trots att spelet redan har ett introduktionspris på 18 euro så är man mer eller mindre tvingad till att betala för ytterligare kort, eftersom man inte kan låsa upp nya gratiskort överhuvudtaget).

Här är Valves introduktionsvideo till Artifact.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar