facebook_pixel
Andra episoden av Life is Strange 2 släpps först i januari

Andra episoden av Life is Strange 2 släpps först i januari

När den första Life is Strange-säsongen rullade ut under 2015 lanserades episoderna med 1-2 månaders mellanrum (bortsett från det sista avsnittet, som tog tre månader i anspråk). Life is Strange 2 inleddes i sin tur den 27 september (recension), vilket betyder att episod 2 borde ha släppts vid det här laget.

Så är dock uppenbarligen inte fallet, och via ett blogginlägg på Steam har utvecklarna Dontnod sagt att episod 2 kommer dröja ännu längre än tre månader, och lanseras först någon gång i januari nästa år. Detta eftersom man “inte vill stressa med utvecklingen, och därmed misslyckas med att möta de kvalitets- och känslomässiga mål som ni, våra spelare, förtjänar” (och så får nog personalen lite julledigt också, hoppas vi i alla fall?).

Mer information väntar under december (såsom ett konkret datum) och eftersom Dontnod säger att “det tidigare ramverket inte längre gäller om vi vill möta den spelmässiga och berättelsemässiga kvalitet som vår vision för ett spel som detta och ni förtjänar” så kan vi nog räkna med att väntan blir lång mellan de tre kvarvarande episoderna också, med resultatet att Life is Strange 2 kanske inte ens hinner färdigställas under 2019?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar