facebook_pixel
Activision: “Destiny 2 presterar under våra förväntningar”

Activision: “Destiny 2 presterar under våra förväntningar”

Under Blizzcon förra helgen avslöjade Activision att de kommer ge bort Destiny 2 helt gratis via Battle.net fram till den 18 november (nästa veckas söndag), givetvis i hopp om att bredda spelarbasen och sälja fler expansioner. Och det behövs, tydligen, eftersom spelet inte presterar tillräckligt bra.

– Vi har inte sett alla kärnspelare återvända till Destiny, vilket har lett till underprestationer gentemot våra förväntningar till dags dato, sade Activisions chief operating officer Coddy Johnson i ett samtal med investerare angående det tredje kvartalets finansiella resultat.

– Vi tror att vissa spelare fortfarande befinner sig i ett “vänta och se”-läge. När du väl är inne så engageras du djupt. Om du inte är inne så hoppas vi att den rätta tiden är nu, för att locka tillbaka spelare och behålla dem.

Coddy Johnson (ett nästintill parodiskt perfekt namn för en Activision-chef!) påpekar dock att de är mycket nöjda med den senaste Destiny 2-expansionen Forsaken, och att den består av “det bästa innehållet vi sett i serien fram till dags dato”. Och även om Forsaken hjälpt till med att locka tillbaka spelare, så presterar ändå inte Destiny 2 som helhet “lika bra som vi skulle vilja”.

Destiny 3 kommer förmodligen bli av ändå, eftersom de första ryktena dök upp i slutet av oktober.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar