facebook_pixel
Ytterligare roller har spikats för Netflix The Witcher-serie

Ytterligare roller har spikats för Netflix The Witcher-serie

För drygt en månad sedan fick Mission: Impossible- och Superman-stjärnan Henry Cavill rollen som Geralt i Netflix kommande The Witcher-adpation. Nu har en hel rad nya skådespelare bekräftats, och i rollen som Yennefer hittar vi Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust) medan Ciri gestaltas av Freya Allen (Into the Badlands, miniserien War of the Worlds).

Men det är inte allt, som synes på bilden här ovan. I en intervju med Hollywood Reporter har showrunnen Lauren S. Hissrich också bekräftat Jodhi May (Game of Thrones) som drottning Calanthe, Björn Hylnur Haraldsson (Fortitude) som riddaren Eist (Calanthes make), Adam Levy (Knightfall) som druiden Mousesack, MyAnna Burning som chef för en magisk akademi, Mimi Ndiweni och Therica Wilson-Read som nybörjartrollkvinnor samt Millie Brady som den utstötta prinsessan Renfri.

Med andra ord ingen Zoltan, ingen Dandelion och ingen Trish (ännu), så vi kan nog utgå ifrån att berättelsen inte kommer ha särskilt mycket gemensamt med spelen (jag har inte läst böckerna, så jag kan inte uttala mig om dem). Lauren S. Hissrich säger också att man inte inlett produktionen ännu men “håller på med förberedelser”, så premiären kommer förhoppningsvis äga rum under 2020 som planerat.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar