facebook_pixel
XCOM 2 får gratis-dlc som fyller gapet mellan första spelet och det andra

XCOM 2 får gratis-dlc som fyller gapet mellan första spelet och det andra

Igår skrev vi om att Jake Solomon, game director hos Firaxis, hade något nytt i görningen, för att fira XCOM: Enemy Unknowns sexårsjubileum den 9 oktober. Och nu har man presenterat Tactical Legacy Pack, som ämnar fylla in gapet mellan Enemy Unknown– och XCOM 2-kampanjerna.

Jake Solomon berättar mer om Tactical Legacy Pack i videon här nedan, och hela paketet kommer vara gratis för alla som redan äger XCOM 2 och War of the Chosen (fjolårets fantastiska expansion) åtta veckor efter lanseringen (därefter kommer paketet börja säljas för 8 dollar). Själva innehållet kommer bestå av en minikampanj kallad för Legacy Ops, bestående av fyra uppdrag (utan basmanagement mellan dem) baserade på nya och gamla (remastrade) kartor, och tillgång till gammal utrustning.

Kartorna och utrustningen kommer också följa med till War of the Chosens huvudkampanj, tillsammans med möjligheten att välja mellan tre olika soundtrack bestående av den ursprungliga War of the Chosen-musiken, spår från XCOM: Enemy Unknown och ett helt nytt soundtrack inspirerat av gamla goda XCOM UFO Defense. Slutligen får vi också både Resistance Archives (sju uppdrag på raken på slumpgenererade kartor, med allt mer avancerade vapen och fiender, i syfte att replikera samma utvecklingskurva som under de längre XCOM-kampanjerna) och Skirmish Mode (som ger dig möjligheten att skapa egna uppdrag och dela dem vidare).

Här är genomgångsvideon av Tactical Legacy Pack till XCOM 2: War of the Chosen.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar