facebook_pixel
Tropico 6-betan har dragit igång, men endast för förhandsbokare

Tropico 6-betan har dragit igång, men endast för förhandsbokare

I slutet av sommaren, i samband med Gamescom-trailern i augusti, avslöjade Limbic Entertainment och Kalypso Media att bananrepubliksimulatorn Tropico 6 kommer släppas den 29 januari, och därtill få ett stort betatest under hösten. Nu har betan dragit igång, men tyvärr är nyheten inte enbart av godo.

En trend under under det senaste året, som jag personligen ogillar starkt, är att betatester har börjat användas som förhandsbokningsbonusar. Detta kommer bli fallet för Fallout 76, och var delvis även fallet för Call of Duty: Black Ops 4 (vars Blackout-test gjordes tillgängligt lite tidigare för förhandsbokare och Twitch-tittare). Och nu följer Tropico 6 samma exempel, vilket alltså innebär att det enbart är förhandsbokare som får tillgång.

Till på köpet är betan (just nu) inte tillgänglig för de som förhandsbokat Tropico 6 via Steam, utan enbart för de som genomfört sitt köp via Kalypsos egna butik. Oförståeligt och irriterande för långt över halva spelarbasen, förmodligen, men här är i alla fall en putslustig live-action-trailer som plåster på såren.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar