facebook_pixel
Telltale Games har sagt upp ytterligare anställda

Telltale Games har sagt upp ytterligare anställda

För två veckor sedan sade Telltale Games upp majoriteten av sina anställda, och endast 25 personer fick behålla sina jobb hos studion, som så sent som förra hösten bestod av över 400 arbetstagare. Och nu rapporteras personalstyrkan ha minskat ytterligare, vilket förmodligen innebär att endast en handfull anställda finns kvar.

Dessa uppgifter har nått oss via Retchel Necronoelicon på Twitter, före detta narrative designer, som under gårdagen också tvingades lämna Telltale Games. Hennes första tweet om ärendet gav intrycket av att precis alla av de 25 kvarvarande anställda hade sagts upp, men hon klargjorde senare sitt uttalande med att säga att “mitt team är borta” (förmodligen Minecraft: Story Mode-teamet, eftersom det var det sista kvarvarande projektet i spelväg för Telltale Games).

Vi på PC Gamer har givetvis inte alla detaljer, men om jag personligen får spekulera fritt så kvarstår inte mer än en handfull anställda, som alla fokuserar på pappersarbeten inför en komplett studionedläggning. Eller på att sluta ett avtal med en utomstående studio för att slutföra The Walking Dead: The Final Season, men det är kanske lika bra att man låter bli vid det här laget?

Här är Rechel Necronoelicons kommentarer om de senaste uppsägningarna.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar