facebook_pixel
Soldier of Fortune-modd har tagits ner efter påtryckningar av Activision

Soldier of Fortune-modd har tagits ner efter påtryckningar av Activision

Tidigare i veckan släpptes gamla goda Soldier of Fortune och dess två uppföljare på GOG. Vackert så, men nu har Activision gått och krävt att den uppskattade modden SoFplus (som släpptes för 14 år sedan) ska tas ner från internet, trots att den fixade både buggar och täppte igen stora säkerhetshål.

Dessa nyheter belystes ursprungligen på Reddit, och på SoFplus-hemsidan kan vi läsa att “det opatchade SoF har ett antal säkerhetsbrister som tillåter hackare att ta över hela din pc”. SoFplus blockerar “alla kända exploits” och utan SoFplus kan både servern och klienten kraschas och hackas. SoFplus lade även till en rad moderniseringar för att göra spelet spelbart på moderna datorer, inklusive bredbildsstöd och fler inställningar.

SoFplus-administratören har kontaktat Activision för att lösa problemet (Activision verkar ha använt sig av ett automatiskt scanningverktyg som även identifierade filer utan Activision-ägt material).

Alla nedladdningslänkar för SoFplus har tagits ur bruk tills vidare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar