facebook_pixel
Skybound ska göra klart The Walking Dead med före detta Telltale-anställda

Skybound ska göra klart The Walking Dead med före detta Telltale-anställda

Skybound (de som ger ut The Walking Dead-böckerna) meddelade för en tid sedan att de vill färdigställa den för närvarande oavslutade sista säsongen av The Walking Dead. Nyligen vidareutvecklade Skybound-chefen Ian Howe lite mer om hur det ska gå till, genom en Reddit-AMA. Enligt honom är planen att spelet ska utvecklas helt och hållet av före detta Telltale-medarbetare. Själva berättelsen, som redan är skriven, kommer inte att ändras, och visionen förblir densamma. I princip ska det bli samma spel som det hade blivit om inte Telltale gått och imploderat.

Än är det inte på plats, och ingen utveckling pågår för tillfället, men man hoppas kunna få färdigt det tredje kapitlet innan årsskiftet. Dessutom öppnar Ian Howe för fler Telltale-liknande spelprojekt, eller DLC-material, i framtiden. Den som lever får se, antar jag, men det låter intressant.

Måhända var jag något för fatalistisk i min recension av det andra avsnittet, trots allt. Det här är dock ett sådant där tillfälle då jag hemskt gärna har fel. I den texten skrev jag att Clementine flyter ut i intet och försvinner, utan ett ordentligt farväl. Nu verkar det som om konkreta planer är på plats, och hon är på väg tillbaka till existensen igen.

Läs också: The Walking Dead: The Final Season Episode 2 – Recension

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar