facebook_pixel
Remedy Entertainment visar 18 spelminuter från Control!

Remedy Entertainment visar 18 spelminuter från Control!

Under E3-mässan i somras premiärvisade de finska Max Payne-skaparna Remedy Entertainment sitt nya actionäventyr Control. Spelets strider består av en mix av skjutvapen, psykiska krafter och möjligheten att använda miljöerna till din fördel, och nu har vi fått en maffig 18 minuter lång demo!

I huvudrollen hittar vi Jesse Faden, den nuvarande chefen för Federal Bureau of Control, efter att hon tillskansat sig positionen via en” mystisk ritualistisk process”. Control må utspelas i en enda byggnad (“The Oldest House”) men den är i ständig förändring, vilket gör att Remedy kan koka ihop en del väldigt imponerande landskap med till synes bottenlösa avgrunder och omöjlig arkitektur. Control sägs också bli betydligt mindre linjärt än Remedys tidigare titlar, till den grad att spelvärlden beskrivs som “en sandlåda med metroidvania-element”, fylld med sidouppdrag som man kan välja att ta sig an om man känner för det.

Control släpps någon gång under 2019. Här är den nya gameplaydemon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar