facebook_pixel
Ninja Theory har utannonserat ett stipendium för psykiska hälsostudier

Ninja Theory har utannonserat ett stipendium för psykiska hälsostudier

I fjol släpptes Hellblade: Senua’s Sacrifice, ett actionspel med fokus på psykiska sjukdomar, som Jocke Kilman belönade med 88 % i vår recension. Och nu har Ninja Theory presenterat stipendiet Senua’s Scholarship, som understöder utbildningen av nya handledare inom just psykisk hälsa.

Senua’s Scholarship är ett samarbete mellan Ninja Theory och Cambridge Recovery College East, vars expertis Ninja Theory använde sig av under utvecklingen av Hellblade: Senua’s Sacrifice, för att försäkra sig om att porträtteringen av huvudrollsinnehavaren Senuas psykiska kamp blev så korrekt som möjligt.

Stipendiet kommer föräras en studerande varje år, och nedan kan du se en kort video om ärendet, tillsammans med en helt ny 24 minuter lång dokumentär om Senuas påtagliga psykos i Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar