facebook_pixel
Microsoft sägs vara nära att köpa upp Obsidian Entertainment

Microsoft sägs vara nära att köpa upp Obsidian Entertainment

Det är inte en hemlighet att Microsoft är i stort behov av spelstudior just nu. Under sommarens E3-mässa avslöjade man därför att man hade köpt upp Ninja Theory, Compulsion Games, Undead Labs och Playground Games, och nu verkar man vara på god väg att utöka stallet med ytterligare en studio.

Enligt anonyma källor som pratat med Kotaku ska Microsoft nämligen vara på väldigt god väg att köpa upp Pillars of Eternity– och Fallout: New Vegas-utvecklarna Obsidian Entertainment. Faktum är att affären ska vara “90 procent klar”, och det är mer en fråga om “när” affären utannonseras snarare än “om”.

Varken Microsoft eller Obsidian vill kommentera ärendet åt Kotaku, men Private Division – som ägs av 2K Games – säger att deras avtal med Obisdian Enteratainment från förra hösten (angående ett nytt rollspel) fortfarande är i kraft, och att de “ser fram emot att ge ut det kommande rollspelet av Obsidian Entertainment” samt att de fortfarande “är säkra på att teamet kommer leverera ett suveränt spel”.

Den här affären behöver ändå inte innebära att dagarna för Obsidians isometriska rollspel är räknade – ytterligare en källa, som påstår sig vara insatt i ärendet, säger nämligen att Microsoft är intresserade av att “stärka sin pc-spelsutveckling”, och därför mycket väl kan låta Obsidian fortsätta verka inom sin nisch.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar