facebook_pixel
Kolla in tesertrailern för Creaks, Amanita Designs nya spel!

Kolla in tesertrailern för Creaks, Amanita Designs nya spel!

De tjeckiska Machinarium-utvecklarna Amanita Design har gett oss ett antal strålande äventyrsspel genom åren, nu senast i form av Chuchel, som Erik Bergérus belönade med lyriska 90 procent i början av året. Och nu har Amanita Design redan utannonserat sitt nästa projekt Creaks. Kolla in debutteasern!

Baserat på det oerhört vackra och till synes handritade klippet verkar dock Creaks vara betydligt mer actionbaserat än traditionella peka-och-klicka-äventyr, och åtminstone jag kommer omedelbart att tänka på gamla goda Oddworld: Abe’s Oddysee och dess blandning av stealthsekvenser, plattformshoppande och mekaniska pusslande. Creaks utvecklas också av ett helt nytt team inom Amanita Design, och kommer släppas någon gång under nästa år, men i övrigt vet vi ännu inte särskilt mycket om spelet alls.

Här är debutteasern för Creaks.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar